5 tipp szalagavatós ruhaválasztáshoz

Te is a tökéletes ruhát keresed a szalagavató bálra? Most segítünk egy kicsit eligazodni a ruhák, a szalonok és a nehéz döntések világában.

Ugyan még csak június van, de sokan már most elindulnak, hogy megtalálják a tökéletes báli ruhát a szalagavatóra. 

Fontos, hogy mielőtt nyakadba veszed a várost és a körutat, hogy esküvői ruhaszalonok tucatjában keresd álmaid ruháját, gondolkozz el rajta milyen ruhát is szeretnél!

Tüll szoknyást, fodros aljút, csipke vagy inkább köves díszítés legyen rajta? Esetleg az egyszerűség híve vagy? Mindegy mi a válasz, a lényeg, hogy felkészülten indulj útnak, hogy megtaláld a legszebb szalagavatós ruhát. Vegyünk sorra néhány dolgot, ami nem függ a keringőruha stílusától, mégis fontos, hogy figyelembe vedd a ruhapróbálás előtt.

A szalagavató ruha mindig legyen abroncsos!

Hogy miért? Valószínűleg nem vagy profi táncos az pedig még valószínűbb, hogy a párod sem az. Így egy klasszikus „versenytáncos” keringőruhával meggyűlne a bajod. Az anyag a lábad közé gyűrődne, nehéz lenne így lépkedni és táncolni is, akár el is eshettek benne, ami nagyon ciki tud lenni a bálon. Az abroncsos szalagavató ruha, viszont nem csak látványában szép, de praktikus is. Hiszen az abronccsal megemelt szoknyában van elég hely lépkedni, így könnyen megy benne a tánc is. És még azt sem veszik észre, ha egy kicsit elhibázod a lépéssort. J Az abroncsos ruháktól még akkor sem szabad eltérni, ha más fazonú menyasszonyi ruhák tetszenek. A sellő fazonú darabok maradjanak az esküvődre! A hercegnős stílusú, nagyobb szoknyás, esetleg A-vonalú fazonok illenek igazán a báli hangulathoz.

rita

NE legyen uszályos a ruha!

Noha nagyon szép látványt kelt az uszály egy templomi vagy esküvői bevonulásnál, de a szalagavatón ezzel is csak nehezíted a dolgodat. Kevés helyetek lesz a mozgásra, ezért veszélyes lenne uszályos ruhában táncolni, bárki ráléphet. Ha viszont feltűzik neked az uszályt, hogy könnyebb legyen táncolni, a kiválasztott keringő ruha egészen más arcát mutatja majd. Mindenképpen nézd meg, hogy így is tetszik-e a megszeretett ruha hátulról. Mert ne feledd, így látnak a nézők a legtöbbször. 

s087

A fehér az igazi!

A keringő ruháknál nem csak a fazon, a szín is sztenderd. Nem ekrü, nem elefántcsontszín, nem púder és nem törtfehér csakis hófehér. Ha valaki más árnyalatú táncruhát vesz fel, látványosan ki fog lógni a sorból. És ezzel nem csak az összképet ronthatod el, de a saját kedvedet is. Az osztálykeringő úgy szép, ha a sok pár egységet alkot. Ha jól akarod magad érezni a többi pár között, ettől ne térj el!

dorina

Milyen legyen a cipőm?

A szalagavató ruha alatt ki-kibukkan a cipő, ezért mindenképpen egy szép, fehér topánkát vegyél fel! Természetesen az is fontos, hogy kényelmesen tudj benne táncolni, ezért a sarok mérete kritikus kérdés. A tűsarkú nem éppen praktikus erre az alkalomra, és a lapos talpú cipő sem az igazi. Az optimális választás tehát egy csinos cipellő kicsi sarokkal, és ha lehet pánttal, ami fogja a bokádat tánc közben. Sok helyen bérelhetsz is cipőt a szalagavató ruhádhoz. Érdemes ezt meggondolnod, mert ki tudja, mikor veszed fel majd a fehér cipőt legközelebb. Viszont győződj meg róla, hogy a mérete és az állapota is kifogástalan! És ami még nagyon fontos! Ha megtaláltad az igazit, vidd el a ruhapróbára, hogy a keringő ruha hosszát hozzáigazíthassák!

fehér cipő

Mi a helyzet a kesztyűvel, nyaklánccal, tiarával?

Sok ruhaszalon kiegészítőket is kínál a ruhák mellé. Érdemes az osztálynak közösen döntenie arról, hogy kesztyűvel vagy anélkül akartok-e táncolni. Ha már kiválasztottad a keringőruhát, próbáld fel kiegészítőkkel is! Válaszd azt, amelyikben a legjobban érzed magad, amelyik a legjobban megy álmaid szalagavató ruhájához!

tiara

Vissza a hírekhez